Înghețată cu castravete și wasabi

Înghețată cu castravete și wasabi

Image courtesy of Green Evi

Hot green - un desert îndrăzneț. Gustul specific al nucii de cocos, împrospătat de castravete, completat de nota picantă a wasabi-ului, se topește într-o rețetă de înghețată delicioasă. Raw-vegan, gluten-free.

Pudra de moringa este folosită ca și tonic general, pentru echilibrarea presiunii sanguine și a glicemiei. Frunzele sunt folosite, în mod special, pentru echilibrarea laptelui matern; acestea reprezintă cea mai nutritivă parte a plantei, fiind o sursă semnificativă de vitamine B, C, A, K, proteine și minerale.

Wasabi conține cantități însemnate de precursori de izotiocianat, o fitochimicală cu proprietăți antioxidante puternice. De asemenea, în rizomul de wasabi se regăsesc și cantități importante de glucozinolat, o substanță care se găsește în toate plantele din familia cruciferelor (din care face parte și wasabi) și despre care s-a demonstrat că are proprietăți antitumorale, reglând metabolismul mitocondrial celular. Antibacterian eficient, are efecte benefice în reducerea riscului de îmbolnăvire.

Ingrediente:

  • 1 cană lapte de cocos
  • 2-3 linguri nectar de agave
  • 1 castravete
  • ½ sucul de la o lime
  • 1 linguriță pudră de moringa
  • 1-2 linguri pastă de wasabi

Instrucțiuni:

  • Tăiați castravetele în bucăți și mixați-l în blender împreună cu laptele de cocos, nectarul de agave, sucul de lime, pasta de wasabi și pudra de moringa.
  • Dacă aveți aparat pentru înghețată, transferați direct ingredientele și preparați urmărind instrucțiunile.
  • În cazul în care nu aveți la îndemână un astfel de aparat, dați la congelator, amestecând cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender manual, din oră în oră. Repetați până când obțineți o consistență fermă, pentru aproximativ 6-8 ore.
  • Scoateți de la congelator și așteptați încă 10 minute înainte de a o servi.

PONT

Skip penultimul pas - turnați compoziția în forme pentru înghețată și dați la congelator peste noapte.

Pudra de moringa este folosită în mod tradițional pentru supe și sosuri.

Courtesy of Green Evi
(0 votes)
Login to post comments
×

Log in

×

BINE AI VENIT!

 

Înghețată cu castravete și wasabi

15% DISCOUNT

& transport gratuit la prima ta comanda*

Inregistreaza-te acum

*Primesti 15% Discount la Superalimente si Superierburi (nu se aplica produselor promotionale, care au deja reducere). Transportul este gratuit pentru comenzile mai mari de 150 RON.

Afla mai multe despre cum lucram: Termenii si conditiile C&S